Image 01 Image 02 Image 04 Image 05 Image 05 Image 06 Image 07 Image 08 Image 09 Image 10 Image 10 Image 10 Image 10 Google+
 • O NAMA

  Mlekara Moravica d.o.o. se nalazi u Arilju, u industrijskoj zoni, ulica Stevana Čolovića 51.
  Proizvodi zdravo pasterizovano mleko, jogurt, kiselo mleko, slatku i kiselu pavlaku, sir kao i papriku u pavlaci. Sirovo mleko otkupljujemo od svojih kooperanata – proizvođača iz Zlatiborskog okruga što nam omogućava da naši proizvodi budu vrhunskog kvaliteta.Koristeći najsavremenije svetske metode i tehnologije za preradu mleka, radom stručnog tima zaposlenih u čijem sastavu se nalaze čak četiri tehnologa, dnevno preradjujemo 16.000 litara mleka. Sve to u postojećem savremenom objektu čija je izgradnja započeta 2002. god. i završena 2005. godine u kome se nalaze proizvodne hale, hala za pakovanje gotovih proizvoda, magacin – komora za smeštaj gotovih proizvoda, magacin sirovina. Takođe se nalazi i poslovno-administrativni prostor sa savremeno uređenim kancelarijama.Firma ima 39 stalno zaposlenih radnika i angažuje 10 prevozničkih firmi, a dnevno se prerađuje oko 16.000 litara mleka čiji kvalitet je potvrđen geografskim poreklom Zlatiborskog okruga i brojnim priznanjima i zlatnim medaljama sa sajamskih manifestacija kako u zemlji tako i u inostranstvu.Vrhunska svetska tehnologija kao i tim stručnjaka pod vođstvom iskusnih tehnologa, omogućuju da prerađujemo kvalitetno mleko u mlečne proizvode prepoznatljive na tržištu po posebnom ukusu i ambalaži koja čuva kvalitet. Uz stalno usavršavanje proizvodnih pogona i tehnologije proizvodnje, praćenje najsavremenijih dostignuća u industriji mleka u svetu kao i zahteve i ukus potrošača Mlekara Moravica d.o.o. vrši stalno obogaćivanje palete svojih proizvoda koji na svim sajamskim priredbama osvajaju brojna priznanja.Posebno moramo istaći dobijanje svetskog priznanja za kvalitet i tehnologiju Zlatnog trofeja – The Arch of Europe („Kapija Evrope“) iz Frankfurta kao i medalje Apsolutni šampion kvaliteta novosadskog sajma za proizvod kisela pavlaka sa 20% mlečne masti u ambalaži od 0,2 l koja je dobila maksimalnih 100 poena u veoma teškoj konkurenciji iz Srbije i više zemalja iz okruženja.Među našim kupcima su pored brojnih trgovinskih radnji, pekara i veliki trgovinski lanci – Delhaize Serbia sa svojim objektima Maxi i Tempo, zatim Mercator, IDEA, Interex..

  Takođe bismo istakli da se među korisnicima naših proizvoda nalaze Zdravstvene ustanove, predškolske ustanove, osnovne i srednje škole sa domovima učenika, Vojska Republike Srbije, studentski domovi, centri za socijalni rad. Na to smo i najponosniji, što smo u prilici da našim najmlađima obezbedimo kvalitetne, zdravstveno ispravne i bezbedne proizvode. Kao što i kaže jedan od naših slogana – Zdrava mladost najveća je radost!

  Moravica

  ISTORIJAT

  Decembra 1992. godine Mlekara Moravica d.o.o. je počela sa radom kao Zanatska radnja za preradu mleka „Moravica“, sve na ideju Novaka Vraneševića koji je osmislio način poslovanja mlekare i svoje ideje preneo na svog sestrića Radovana i sina Nenada koji su nastavili da rade na unapređenju i razvoju porodične firme. U početku se prerađivalo svega 200 litara mleka dnevno, sa proizvodnjom smeštenom u porodičnoj kući u Stupčevićima.2002. godine je završena izgradnja novog poslovnog i proizvodnog prostora u Arilju, gde se mlekara i danas nalazi. Uvođenjem savremenih tehnologija i konstantnim ulaganjem u proizvodnju, pažljivo osluškujući želje kupaca, danas smo dostigli preradu od oko 16.000 litara mleka dnevno.
  2006. godine uveden je sistem bezbednosti hrane HACCP čime je učvršćena težnja ka obezbeđenju kvalitetnih i zdravstveno bezbednih proizvoda.
  U međuvremenu su izgrađena tri nova objekta pored postojećeg, magacin površine 460 m2 za bezbedno skladištenje ambalaže, pomoćnih sirovina. Takođe je izgrađen objekat za pakovanje gotovih proizvoda sa najsavremenijim uređajima za pakovanje mleka i mlečnih proizvoda čime će se bitno olakšati proizvodni i tehnološki proces. Objekat će biti pušten u rad u prvoj polovini 2014. godine.
  Poverenje koje smo stekli kod potrošača od samog početka izvrsnim kvalitetom naših proizvoda brižljivo čuvamo, vodeći računa da je zadovoljstvo kupaca naša prva obaveza i cilj. Radeći tako postali smo dobitnik svetskog priznanja zlatni trofej za kvalitet i tehnologiju – The Arch of Europe („Kapija Evrope“) kao i priznanja Šampion kvaliteta novosadskog sajma, Pehar za kvalitet novosadskog sajma i brojnih drugih zlatnih medalja za kvalitet i drugih nagrada na sajamskim priredbama u zemlji i inostranstvu.

 • POGLED U BUDUĆNOST

  Stvaranjem tima kvalitetnih stručnjaka motivisanih za rad, razvijanjem partnerskih odnosa sa kooperantima i isporučiocima, primenom novih tehnoloških dostignuća u svetskoj industriji mleka, brigom o stanju životne sredine i sprečavanjem njenog zagađivanja i konstantnim preispitivanjem potreba i zadovoljstva korisnika, uvek težimo povećavanju efikasnosti poslovnog sistema sa smanjenjem troškova poslovanja.Ono što možemo da istaknemo kao najbitnije to je održavanje kvaliteta proizvoda po kome smo godinama prepoznatljivi. Naši proizvodi su prirodni i zdravi, bez štetnih dodataka kojih je prehrambena industrija puna.

  Težićemo da lokalne proizvođače sirovog mleka motivišemo za povećanje stočnog fonda a samim tim i veću proizvodnju kroz razne podsticaje, davanje kredita za kupovinu rashladnih uređaja, sredstava za održavanje higijene, izgradnju objekata. Samo na taj način, vraćajući ljudima poverenje u isplativost stočarstva možemo obezbediti sirovinu za budućnost.

  Moravica

 • TEHNOLOGIJA

  “Mlekara Moravica” d.o.o. zapošljava 4 tehnologa od kojih su dva diplomirani inženjeri prehrambene tehnologije. Neki će možda reći da je to mnogo. Međutim, mi smo mišljenja da stručnog, iskusnog i za rad spremnog kadra nikad nije mnogo. To su ljudi koji su spremni da se stalno stručno usavršavaju, prateći nova tehnološka dostignuća u svetskoj industriji mleka.

  Moravica

 • SERTIFIKATI

  HACCP

  Sertifikat da je preduzeće „Mlekara Moravica“ d.o.o. uvelo i primenjuje sistem upravljanja kvalitetom i koncept za primenu HACCP principa. Izdat od strane sertifikacionog tela TUV SUD Management Service GmbH Munchen Germany. Najvažniji sertifikat u prehrambenoj industriji. Preduzeće „Mlekara Moravica“ doo HACCP sistem je uvela još 2006. god. kada je retko ko imao pomenuti sertifikat.
  http://www.tuev-sued.de/management_systeme

  Moravica

  Sertifikat bonitetne izvrsnosti AA

  Sertifikat bonitetne izvrsnosti AA dodeljen „Mlekari Moravica“ d.o.o. od strane kompanije Bisnode Serbia. AA Bonitetna ocena predstavlja natprosečnu bonitetnu vrednost preduzeća. Inače, kompanija Bisnode d.o.o. je vodeći provajder digitalnih poslovnih informacija u srpskoj poslovnoj sferi.
  http://www.bisnode.rs/proizvodi-i-resenja/bisnode-produkti/aaa-sertifikat/

  Moravica

  Excellent SME Serbia

  Moravica d.o.o. je uspešno prošla evaluaciju kreditne kuće Coface. Na osnovu toga nam je izdat web sertifikat Excellent SME Serbia. Privredna komora Srbije ovim sertifikatom potvrđuje, da je kompanija, u čijem je vlasništvu ova verifikovana stranica (https://excellent-sme-serbia.safesigned.com/mlekara-moravica-doo), ispunila uslove za izdavanje ovog sertifikata. Osnova za izdavanje ovog sertifikata je bonitetna ocena i redovni nadgledanje od strane bonitetne kuće Coface. Vise o značaju ovog sertifikata možete naći na sledećoj stranici: http://www.coface.rs/Ponuda-kompanije-Coface/Preuzmite-prihvatljive-rizike/Excellent-SME

  Moravica

  Sertifikat izdat 17.12.2012.
  Trenutno valjanost proverite na: excellent-sme-serbia.safesigned.com/mlekara-moravica-doo

 • NAGRADE

  The Arch of Europe ( „Kapija Evrope“ ) – Svetsko priznanje zlatni trofej za kvalitet i tehnologiju. Dobijena 2009. godine.

  Šampion kvaliteta Novosadskog sajma za proizvod Kisela pavlaka sa minimum 20% mlečne masti [ čaša 0,2 l ] za 2007. godinu.

  Zlatna medalja Novosadskog sajma za proizvod Jogurt 0,9% mlečne masti [ flaša 1 litar ] za 2007. godinu.

  Zlatna medalja Novosadskog sajma za proizvod Pasterizovano mleko 3,2% mlečne masti [ polietilenska folija 1 litar ] za 2007. godinu.

 • POSAO

  Pozivamo sve zainteresovane proizvođače mleka iz Zlatiborskog i Moravičkog kraja, zainteresovane za isporuku mleka preduzeću „Mlekara Moravica“ doo da dođu na razgovor o mogućoj saradnji. Biće nam zadovoljstvo da Vas primimo i porazgovaramo o saradnji na obostranu korist.

  Moravica

Sertifikat Excellent SME Serbia

May, 2015.

SMECert

Sertifikat izdat 17.12.2012. Trenutno valjanost proverite na: excellent-sme-serbia.safesigned.com/mlekara-moravica-doo

Moravica d.o.o. je uspešno prošla evaluaciju kreditne kuće Coface. Na osnovu toga nam je izdat veb sertifikat Excellent SME Serbia.
Privredna komora Srbije ovim sertifikatom potvrđuje, da je kompanija, u čijem je vlasništvu ova verifikovana stranica (https://excellent-sme-serbia.safesigned.com/mlekara-moravica-doo), ispunila uslove za izdavanje ovog sertifikata.
Osnova za izdavanje ovog sertifikata je bonitetna ocena i redovni nadgledanje od strane bonitetne kuće Coface. Vise o značaju ovog sertifikata možete naći na sledećoj stranici:
http://www.coface.rs/Ponuda-kompanije-Coface/Preuzmite-prihvatljive-rizike/Excellent-SME


MEĐU NAJBOLJIMA U SRBIJI 2013/2014

September, 2014.

Sertifikat Centra za ekonomske analize kojim se potvrđuje da je „Mlekara Moravica“ doo prema istraživanju uvrštena u najuspešnije firme u Srbiji u 2013/14. godini.